Xemeneia d'equilibri, St.Joan Despí

Poder connectar entre sí d'una manera directa els rius Ter i Llobregat, principals fonts de proveïment de la xarxa regional, juntament amb les aigües procedents de la dessalinitzadora del Llobregat, ha estat una obra necessària.
L'estació de bombament, dins l'estació distrubuïdora a St.Joan Despí, és vital en aquesta interconnexió. El bombament es troba connectat als dipòsits de 116 mil m3 de capacitat. Des d'aquí s'impulsa aigua cap a l'estació de tractament del Llobregat a Abrera.
Va ser necessari construir una xemeneia d'equilibri de 40 m. d'alçada i 6 m. de diàmetre per tal d'absorbir possibles augments de pressió en la canonada. La torre ha de ser tan alta perquè serveix per impedir que la pressió i els cops de l’aigua. Quan l’aigua ve amb molta força per una canonada i es necessita aturar-la, no és possible fer-ho simplement posant una comporta i tancant-la perquè llavors es fa l’efecte “ariet” (l’aigua colpeja, torna enrera, torna a colpejar, i així successivament fins que es calma) i amb la torre, quan es tanca la comporta, l’aigua té espai per pujar i quan baixa ja està en calma, amb la qual cosa no hi ha augment de pressió ni cops.
Feta de formigó i recoberta amb plaques d'alumini de diferents colors, la seva part orientada a sud ha estat recoberta amb plaques fotovoltaiques que permeten recuperar la suficient energia per a l'enllumenat de la instal·lació (ATLL).